Wood Pavilion #1

 Wood Pavilion #1

Zhenjiang, China

Are there any new architectural space prototypes that can be discussed? This is the starting point of this experimental project. This space experiment is located near the river in the tourist area of Jiangxin Island in Zhenjiang, Jiangsu province. In this project, architects give up the consideration of functional elements and start to look for keywords that can define spatial elements in the environment.

After analyzing the site, the design focuses on three keywords: ergonomics, Proxemics, and Behaviorology. The scale of human behavior is one of the concerns of this project. Research on the behavior of different people is a very good design resource for architects. By observing and understanding the behavior of people, designers can discover all kinds of possibilities of space.

Proxemics is a concept developed by Columbia University anthropologist, Edward T Hall, in his book, Hidden Scales. In this project, architects deepen and extend the concept, applying it to the category of physical space, discussing how intimate space, private space, social space, and public space are defined and designed at different scales.

Speaking of behavior, from the perspective of architects Yoshiharu Tsukamoto and Momoyo Kaijima, human, nature, and architecture are discussed as a whole, because the study of this case does not involve the category of urban daily life pattern. Therefore, the Behaviorology of various elements in the natural environment was studied and explored. Breeze, sunshine, the sound of waves, drizzle, sweet osmanthus fragrance, affecting feelings, perceptions, touch, hearing, visual elements, are the materials of our design. Through keyword research, architects began to create new forms of space in response to the various design elements surrounding it.

Human behavior, such as sitting, squatting, lying down, meditating, listening, peeping, wandering, overlooking, and even staring, is the form of space. The act of light, the rising of the sun, the setting of the sun, the passing of the last light, the coming of the lamp, the illumination, is a dialogue between space and time. The surrounding environment, sea breeze brushing, leaves rustling, frogs chirping, cicadas singing, is the medium of dialogue between people and space.

Technical sheet

Project Name: Wood Pavilion #1 Experiment on space prototype (I)

Design Firm: LIN Architects (www.lin.archi) Design Contact ([email protected])

Project location: Zhenjiang, Jiangsu, China

Area: 50 m²

Year: 2021, December

Land area: 160 m²

Lead Architects: Lin Lifeng, Chen Yuwei

Teaching research support and Materials Support: RAC Studio (www.racstudio.cn)

Construction guidance:  Shanghai Kangle Wood Structure Co., LTD

Technical Consultants: Shao Yinghong, Hu Hongman, Xie Gong

Owner and venue: Aoya Design, Jiangxinzhou Wutao Village

Drawings: Chen Yuwei, Chai Zongrui, Li Xueqing, Huo Yan, Huang Qiyue, etc

Design participation and site construction: Chai Zongrui, Li Xueqing, Huo Yan, Huang Qiyue, Zhong Yaoyao, Ren Yiyang, Chen Xiaochi, Chen Luyao, Yang Chenxuan, Wang Xuening, Zhang Zhen, Li Xiaomin, Zhu Xuanyi, Wu Yifan, Lu Zheyuan, MAO Dangran, Wen Sirui

Photographs: Songkai and Lin Lifeng

About LIN architecture

LIN architecture is a cutting-edge design and research institution in Asia, dedicated to space research, design, and education. The creative field of the studio covers architecture, urban, landscape, interior, plane, interactive technology, cultural communication, design education, and virtual construction. Creative media includes publications, exhibitions, videos, and other media arts.

For more information


  1. lin.archi/

Media contact

Source: V2 Newswire

Press kit | 5651-02 - Press release | Wood Pavilion #1 - LIN Architecture - Commercial Architecture - In the morning, space is awakened by the first light - Photo credit: LIU Songkai

In the morning, space is awakened by the first light
Photo credit:
LIU Songkai

Press kit | 5651-02 - Press release | Wood Pavilion #1 - LIN Architecture - Commercial Architecture - The wind blew the fallen leaves into space - Photo credit: LIU Songkai

The wind blew the fallen leaves into space
Photo credit:
LIU Songkai

Press kit | 5651-02 - Press release | Wood Pavilion #1 - LIN Architecture - Commercial Architecture - Relationship between light and shadow in interior Space - Photo credit: LIU Songkai

Relationship between light and shadow in interior Space
Photo credit:
LIU Songkai

Press kit | 5651-02 - Press release | Wood Pavilion #1 - LIN Architecture - Commercial Architecture - Relationship between light and shadow in interior Space - Photo credit: LIU Songkai

Relationship between light and shadow in interior Space
Photo credit:
LIU Songkai

Press kit | 5651-02 - Press release | Wood Pavilion #1 - LIN Architecture - Commercial Architecture - Glimpsed the evening blue sky through the skylight - Photo credit: LIU Songkai

Glimpsed the evening blue sky through the skylight
Photo credit:
LIU Songkai

Press kit | 5651-02 - Press release | Wood Pavilion #1 - LIN Architecture - Commercial Architecture - Relationship between light and shadow in interior space - Photo credit: LIU Songkai

Relationship between light and shadow in interior space
Photo credit:
LIU Songkai

Press kit | 5651-02 - Press release | Wood Pavilion #1 - LIN Architecture - Commercial Architecture - Glimpsed the evening blue sky through the skylight - Photo credit: LIU Songkai

Glimpsed the evening blue sky through the skylight
Photo credit:
LIU Songkai

Press kit | 5651-02 - Press release | Wood Pavilion #1 - LIN Architecture - Commercial Architecture - Light seeps in through the crevices, and the sea breeze blows in through them - Photo credit: LIU Songkai

Light seeps in through the crevices, and the sea breeze blows in through them
Photo credit:
LIU Songkai

Press kit | 5651-02 - Press release | Wood Pavilion #1 - LIN Architecture - Commercial Architecture - Sitting on the stone floor and meditate, feeling the wind and light - Photo credit: LIU Songkai

Sitting on the stone floor and meditate, feeling the wind and light
Photo credit:
LIU Songkai

Press kit | 5651-02 - Press release | Wood Pavilion #1 - LIN Architecture - Commercial Architecture - Relationship between light and shadow in interior space - Photo credit: LIU Songkai

Relationship between light and shadow in interior space
Photo credit:
LIU Songkai

Press kit | 5651-02 - Press release | Wood Pavilion #1 - LIN Architecture - Commercial Architecture - Midday daylight illuminates the entrance space - Photo credit: LIU Songkai

Midday daylight illuminates the entrance space
Photo credit:
LIU Songkai

Press kit | 5651-02 - Press release | Wood Pavilion #1 - LIN Architecture - Commercial Architecture - Midday daylight illuminates the entrance space - Photo credit: LIU Songkai

Midday daylight illuminates the entrance space
Photo credit:
LIU Songkai

Press kit | 5651-02 - Press release | Wood Pavilion #1 - LIN Architecture - Commercial Architecture - Lying in front of the window and looking out at the landscape - Photo credit: LIU Songkai

Lying in front of the window and looking out at the landscape
Photo credit:
LIU Songkai

Press kit | 5651-02 - Press release | Wood Pavilion #1 - LIN Architecture - Commercial Architecture - Visual window, light window, and small seat - Photo credit: LIU Songkai

Visual window, light window, and small seat
Photo credit:
LIU Songkai

Press kit | 5651-02 - Press release | Wood Pavilion #1 - LIN Architecture - Commercial Architecture - North facade - Photo credit: LIU Songkai

North facade
Photo credit:
LIU Songkai

Press kit | 5651-02 - Press release | Wood Pavilion #1 - LIN Architecture - Commercial Architecture - Long facade - Photo credit: LIU Songkai

Long facade
Photo credit:
LIU Songkai

Press kit | 5651-02 - Press release | Wood Pavilion #1 - LIN Architecture - Commercial Architecture - West facade - Photo credit: LIU Songkai

West facade
Photo credit:
LIU Songkai

Press kit | 5651-02 - Press release | Wood Pavilion #1 - LIN Architecture - Commercial Architecture - Site plan - Photo credit: LIN Architecture

Site plan
Photo credit:
LIN Architecture

Press kit | 5651-02 - Press release | Wood Pavilion #1 - LIN Architecture - Commercial Architecture - Floor plan - Photo credit: LIN Architecture

Floor plan
Photo credit:
LIN Architecture

Press kit | 5651-02 - Press release | Wood Pavilion #1 - LIN Architecture - Commercial Architecture - Section cut view - Photo credit: LIN Architecture

Section cut view
Photo credit:
LIN Architecture

Source link

Save This Post
ClosePlease login

Up Next

RECOMMENDED