NEVER TOO SMALL: Architect’s Live/Work Home Design Singapore 60sqm/645sqft



Special deal for NTS viewers – save 20% off your monthly and annual Renderforest Plans, click here: https://bit.ly/renderforest-nts.

Set on the top floor of a 34 year old low rise Singaporean public housing block, Project #13 by STUDIO WILLS + Architects is a creative reinterpretation of an original shop house, splitting the unit down the middle instead of keeping the shop/office at street level and the home above. Originally a two bedroom, two bathroom home, the apartment was transformed to create fully independent but seamlessly connected living and co-working spaces alongside one another. Raising the roofline created space to add a loft between the living and dining areas, underneath which they inserted a large piece of built in furniture, a tall wooden volume aptly termed the “space-marker”. The centre of the “space-marker” contains a walk in wardrobe and storage, with a built in tea-making station to one side and a set of timber steps, with integrated storage, leading to the loft style bedroom, on the other. By upgrading and repurposing this previously single-use residential unit, Project #13 re-examines what a mixed living and working space could look like, allowing for flexible use over time which in turn will sustain the property over the course of its life.

#smallapartment #architecture #interiordesign

Music: Sleeping Seeds by We Dream of Eden

Creator: Colin Chee
Cinematographer: Kevin Siyuan
Director: Nam Tran
Producer: Lindsay Barnard
Editor: Jessica Ruasol

source

Save This Post

No account yet? Register