Adaeze Chukwuma and Adriana Sadun: “A Study of Hart House”



In the class Architecture 101: How to Design Almost Anything, taught by Daniels Faculty instructor Jay Pooley, undergraduate students were asked to document the experience of a specific built environment over the course of a 24 hour day. They were tasked with capturing the building at different scales including haptic (human touch, building detail), building (relationship to light, pathways) and city (urban fabric, wide angle shots).

In this video, students Adaeze Chukwuma and Adrian Sadun explored the University of Toronto’s Hart House.

Adriana: “Our video ‘A Study of Hart House’ tries to depict the feeling you have when you are inside Hart House. The video is actually made by using a series of still photographs that we then put together to create the video. We were asked to show how the building looks throughout the day, and the use of still images allowed us to show this transition by photographing the same place at different hours and then put everything together in fast motion. We tried to show as many views of the building as possible including landscape and haptic shots. Capturing the essence of the building was a real challenge because there are so many things happening in Hart House at once, but we focused on the feeling the building gives you when you look at it, when you are inside of it and when you interact with it.”

Adaeze: “We wanted make a video that really communicated with the inner architects in all of us, that’s why we made the video very slow and subtle. In addition, we divided our video into 3 distinct sections, beginning with the Hart House during the day time. We covered the building, its atmosphere, the lighting, the people, the features, and the feeling of the building during this time period. Then we did the same thing for the night time, which was our 2nd section. And finally we focused on the haptic scale, we dealt with the walls, textures and details of the building. The song we chose was ‘In This Shirt’ by The Irrepressibles. We chose this because of its incredible sync with our video. When you’re watching the video, you don’t listen to the song, you let the song connect your spirit and mind to the video. Which was our major goal.”

For more information about the John H. Daniels Faculty of Architecture, Landscape, and Design at the University of Toronto, visit us at http://www.daniels.utoronto.ca

source

Save This Post

No account yet? Register