A New Brick Home Extension Now Connects with the Garden

A 1930s cottage in Melbourne’s eastern suburb of Canterbury had good bones but was dark and cold. The owners wanted something that was open, full of light, and connected to their rear garden. Inbetween Architecture designed the new house extension to do just that, utilising a split-level design that allowed them to work with the sloping land.

The home is full of little moments and surprises thanks to the split-level nature, with “natural” built-in seating around the new meals and kitchen area, a clever passthrough servery between the two kitchens, and a mezzanine above for a much-needed home office. And they connect with their beautiful garden through brick steps, giving them a place to sit and enjoy.

Website article with photographs and the floor plan;
https://thedesignemotive.com/episodes/homes/escher-house-inbetween-architecture

Inbetween Architecture
https://www.inbetweenarchitecture.com.au/
https://www.instagram.com/inbetweenarchitecture/

Join The Design Emotive newsletter to have new episodes delivered straight to your inbox;
https://www.thedesignemotive.com/mailing-list

The Design Emotive
https://www.thedesignemotive.com
https://www.instagram.com/thedesignemotive

For business inquires, advertising, sponsorship, etc, visit https://www.thedesignemotive.com/advertise

Produced by The Design Emotive
Filmed and Edited by The Design Emotive / Anthony Richardson

Music from YouTube Audio Library

#HomeDesign #InteriorDesign #HouseTour #HomeTour

source

Save This Post

No account yet? Register