The Story of Nowa Huta: Kuba Snopek | reSITE 2016

“Pope went to the construction site, and brought a stone from the Moon and put it to the facade.” Fascinating stories of cities and churches built under the communist regime, thanks to the community, by Kuba Snopek, Architect and reasercher from Strelka Institute.

Presentation from Urban Combine: Shared Desires – Break Boundaries at reSITE 2016.

More lectures from reSITE 2016: Cities in Migration at www.reSITE.cz

reSITE is an international nonprofit platform based in Prague. We work at the intersection of architecture, urbanism, politics, culture, and economics. We act as a catalyst for social action and innovative leadership.

We encourage an exchange of ideas about making cities more livable, competitive and resilient. We protect and promote public space, architecture, and sustainable development in cities.

Why? To stimulate action for sustainable urban design and therefore better cities. We stand for public space.

www.reSITE.cz/en/

reSITE je nezisková organizace, jež působí na pomezí urbanismu, architektury, politiky, kultury a ekonomiky ve světě stále rostoucích měst.

Naší misí je vytvářet města příjemná k životu pro příští generaci. Jsme katalyzátorem společenských inovací. Jako mezinárodní platforma podporujeme výměnu a sdílení nápadů a řešení, jak vytvářet odolná a konkurenceschopná města pro 21. století.

reSITE propojuje odborníky, samosprávy měst, širokou veřejnost a tvůrčí profese nad otázkami designu, financí a udržitelného rozvoje měst.

reSITE podněcuje udržitelný urbanismus s cílem vytvořit lepší a konkurenceschopná města. Veřejný prostor nám leží na srdci.

www.reSITE.cz

source

Save This Post
ClosePlease login

No account yet? Register