T0 Sumibi Yakiniku | Shibuyanaka Sushi

 T0 Sumibi Yakiniku | Shibuyanaka Sushi

T0 Sumibi Yakiniku | Shibuyanaka Sushi

Huang Pu Qu, China

Nong Studio


The overall design for T0 Japanese cuisine brand is inspired by five Chinese elements – namely metal, wood, water, fire, and earth – which coincide with their different series of products. Through one entrance, there are two dining zones, and the water and fire concept is respectively adopted in T0渋谷中すし| 炭火焼肉 restaurant, an establishment combining OMAKASE sushi and charcoal fire roasts. First, for the fusion of two elements, the designers borrowed the concept of the traditional Japanese architectural wooden frame structure to build up and divide the interior space. Additionally, two circulations for sushi (water) and yakiniku (fire) are arranged in an irregular layout, with different dining zones also distinguished by different floor heights. Two zones are divided by a bidirectional glass wine cabinet in the middle, which can be opened at both sides and enables either zone to be seen from the other side. By means of “creating spaces within a space”, the firm also embedded private dining rooms into the space, where layers of space achieved through different floor heights, a collision of different textured materials, a variety of lighting design, circulations in a variety of orientations, and changing scenery, and movement between open and enclosed spaces all contribute to a fascinating sense of oriental mystery.

In the fire zone (Yakiniku), the ground is paved with imperial kiln bricks from the exquisite kiln of the Forbidden City and are dyed dark red with pigs blood. The groundwork also includes stone slabs that have been burnt multiple times at extremely high temperatures before being hit and crafted by hand. To create wooden partitions, discarded Douglas fir obtained from old Shanghai buildings was recycled and burnt through deep charcoal burning to create unique scale patterns. Upon a structure inlaid with luminous red-yellowish onyx, exuding a special pattern resembling multiple layers of flames, several other materials and LED light sheets combine to resemble elements of ‘fire’. The water (sushi) zone is mild, like water, in order to retain its essence. The ground is also paved with imperial kiln bricks, but in pure black. In the progress of creating painted art on the walls, golden powder was replaced with silver powder, resembling the the texture of water ripples. The firm selected quarry stone, aged for more than a decade under the scour and corrosive effects of rainwater. To add to the firm’s artistic vision of ‘water’, the stone is used for the countertop backdrop, a cross-section of which is as rough as rocks dredged from a lake. Furthermore, additional details include an outdoor logo made of pure bronze and hammered by hand, providing a nod to the spirit of craftsmanship. Two specially designed alabaster pendent lamps, inspired by umbrellas and canoes from the East, are fused with iron as both a structural and decorative function. The storefront surface is fully covered with burnt cedar, free of any reflection, rendering it low-key and mysterious. Only upon opening the gate is the luminous onyx behind it exposed, giving way to an interior space like a Pandora’s box.

Creating all of those elements within the confines of such a small interior was a huge challenge. In that regard, procurement of a variety of special materials and local resources was a priority consideration for the space’s interior structure and decoration. Additionally, sustainability was a major consideration, and one that the firm is very passionate about. Finally, the project included traditional craftsmanship by local artisans who the firm really wanted to collaborate with.

Technical sheet

Award project name: T0 Sumibi Yakiniku | Shibuyanaka Sushi
Project category: Bar and restaurant
Design studio: NONG STUDIO
Address: 2F, NO.1247, South Suzhou road, Shanghai, China
Tel: +86-138-170-00901
Website: www.nong-studio.com
Contact: Chasing Wang, Founder and design director, [email protected]

About Nong Studio

Used playfully as a verb, Nong as a special Chinese polyphony means ‘do’, ‘create’, and ‘perform’. It also reflects pureness, instinctive reaction, and being deeply passionate. As a noun, it refers to typical Shanghai lanes and alleys.

Both of the firm’s founders, Chasing Wang and Neal Zhu, founded and named NONG in reference to their upbringings in those Shanghai alleys. Both went on to study abroad, adding shape to their uniquely eclectic vision and exquisite tastes through a playful interpretation of cultural contexts in modern design language.

For more information


  1. www.nong-studio.com/#/works/details?i…

  2. vimeo.com/676136791

  3. vimeo.com/676971580

Media contact

Source: V2 Newswire

Press kit | 5577-02 - Press release | T0 Sumibi Yakiniku | Shibuyanaka Sushi - Nong Studio - Commercial Interior Design - <p class="">Facing the street, the exterior space is inspired by natural terraces to form a winding circulation, with stairs leading upwards in the concealment of bamboo forest, getting rid of the worldly hustle and bustle in the street.</p> - Photo credit: Hei Nong

Facing the street, the exterior space is inspired by natural terraces to form a winding circulation, with stairs leading upwards in the concealment of bamboo forest, getting rid of the worldly hustle and bustle in the street.

Photo credit:
Hei Nong

Press kit | 5577-02 - Press release | T0 Sumibi Yakiniku | Shibuyanaka Sushi - Nong Studio - Commercial Interior Design - <p class="">The luminous onyx on entrance door and wall creates a magical dialogue, in which give you a sense of being in a volcano .</p> - Photo credit: Hei Nong

The luminous onyx on entrance door and wall creates a magical dialogue, in which give you a sense of being in a volcano .

Photo credit:
Hei Nong

Press kit | 5577-02 - Press release | T0 Sumibi Yakiniku | Shibuyanaka Sushi - Nong Studio - Commercial Interior Design - <p>To make wood partitions structure, old timber of Douglas fir discarded in Shanghai old buildings is recycled use and burnt through deep charcoal burning to create unique scale patterns. Upon structure that inlaid with luminous red-yellowish onyx with a special pattern like multiple layers of flames, several materials and LED light sheets is combined to realize double-sided translucent effect.</p> - Photo credit: Hei Nong

To make wood partitions structure, old timber of Douglas fir discarded in Shanghai old buildings is recycled use and burnt through deep charcoal burning to create unique scale patterns. Upon structure that inlaid with luminous red-yellowish onyx with a special pattern like multiple layers of flames, several materials and LED light sheets is combined to realize double-sided translucent effect.

Photo credit:
Hei Nong

Press kit | 5577-02 - Press release | T0 Sumibi Yakiniku | Shibuyanaka Sushi - Nong Studio - Commercial Interior Design - Photo credit: Hei Nong

Photo credit:
Hei Nong

Press kit | 5577-02 - Press release | T0 Sumibi Yakiniku | Shibuyanaka Sushi - Nong Studio - Commercial Interior Design - The wood partitions frame increased spatial depth, while the rough and natural textures on the wall brings out the oriental mystery and serenity.<span></span> - Photo credit: Hei Nong

The wood partitions frame increased spatial depth, while the rough and natural textures on the wall brings out the oriental mystery and serenity.
Photo credit:
Hei Nong

Press kit | 5577-02 - Press release | T0 Sumibi Yakiniku | Shibuyanaka Sushi - Nong Studio - Commercial Interior Design - <p>The PDR is presented by raising the ground, and cut horizontally by inlaying luminous onyx in the middle, which visually weakens the heaviness of the mass and creates a sense of lightness when the flames rise.</p> - Photo credit: Hei Nong

The PDR is presented by raising the ground, and cut horizontally by inlaying luminous onyx in the middle, which visually weakens the heaviness of the mass and creates a sense of lightness when the flames rise.

Photo credit:
Hei Nong

Press kit | 5577-02 - Press release | T0 Sumibi Yakiniku | Shibuyanaka Sushi - Nong Studio - Commercial Interior Design - <p class="">Alabaster pendent lamps, which is inspired by umbrellas and canoe from the East, jointed with iron as their structure and decoration at the same time.</p> - Photo credit: Hei Nong

Alabaster pendent lamps, which is inspired by umbrellas and canoe from the East, jointed with iron as their structure and decoration at the same time.

Photo credit:
Hei Nong

Press kit | 5577-02 - Press release | T0 Sumibi Yakiniku | Shibuyanaka Sushi - Nong Studio - Commercial Interior Design - Photo credit: Hei Nong

Photo credit:
Hei Nong

Press kit | 5577-02 - Press release | T0 Sumibi Yakiniku | Shibuyanaka Sushi - Nong Studio - Commercial Interior Design - Photo credit: Hei Nong

Photo credit:
Hei Nong

Press kit | 5577-02 - Press release | T0 Sumibi Yakiniku | Shibuyanaka Sushi - Nong Studio - Commercial Interior Design - <p>The details of wood structure that discarded in Shanghai old buildings is recycled use and burnt through deep charcoal burning to create unique scale patterns.</p> - Photo credit: Hei Nong

The details of wood structure that discarded in Shanghai old buildings is recycled use and burnt through deep charcoal burning to create unique scale patterns.

Photo credit:
Hei Nong

Press kit | 5577-02 - Press release | T0 Sumibi Yakiniku | Shibuyanaka Sushi - Nong Studio - Commercial Interior Design - <p>The orange light of the Dry Ager symbolize the sense of fire.</p> - Photo credit: Hei Nong

The orange light of the Dry Ager symbolize the sense of fire.

Photo credit:
Hei Nong

Press kit | 5577-02 - Press release | T0 Sumibi Yakiniku | Shibuyanaka Sushi - Nong Studio - Commercial Interior Design - <p class="">Details of private dinning room</p> - Photo credit: Hei Nong

Details of private dinning room

Photo credit:
Hei Nong

Press kit | 5577-02 - Press release | T0 Sumibi Yakiniku | Shibuyanaka Sushi - Nong Studio - Commercial Interior Design - The restroom uses the red basin of ANTONIO LUPI to express the theme of fire. At the same time, the red light through the door curtain can guide people.<span></span> - Photo credit: Hei Nong

The restroom uses the red basin of ANTONIO LUPI to express the theme of fire. At the same time, the red light through the door curtain can guide people.
Photo credit:
Hei Nong

Press kit | 5577-02 - Press release | T0 Sumibi Yakiniku | Shibuyanaka Sushi - Nong Studio - Commercial Interior Design - <p>Inside ‘fire’ private dinning room, gold powder is added to the art paint, which is a metaphor for the meaning of "fire generates gold".</p> - Photo credit: Hei Nong

Inside ‘fire’ private dinning room, gold powder is added to the art paint, which is a metaphor for the meaning of “fire generates gold”.

Photo credit:
Hei Nong

Press kit | 5577-02 - Press release | T0 Sumibi Yakiniku | Shibuyanaka Sushi - Nong Studio - Commercial Interior Design - <p class="">Inside ‘fire’ private dinning room, decorated with handmade golden foil wallpaper.</p> - Photo credit: Hei Nong

Inside ‘fire’ private dinning room, decorated with handmade golden foil wallpaper.

Photo credit:
Hei Nong

Press kit | 5577-02 - Press release | T0 Sumibi Yakiniku | Shibuyanaka Sushi - Nong Studio - Commercial Interior Design - <p class="">The walls are decorated with artistic paints with gold powder, and the soft light diffused from the customized pendent light give the whole space a warm atmosphere.</p> - Photo credit: Hei Nong

The walls are decorated with artistic paints with gold powder, and the soft light diffused from the customized pendent light give the whole space a warm atmosphere.

Photo credit:
Hei Nong

Press kit | 5577-02 - Press release | T0 Sumibi Yakiniku | Shibuyanaka Sushi - Nong Studio - Commercial Interior Design - <p class="">Details of alabaster pendent lamps</p> - Photo credit: Hei Nong

Details of alabaster pendent lamps

Photo credit:
Hei Nong

Press kit | 5577-02 - Press release | T0 Sumibi Yakiniku | Shibuyanaka Sushi - Nong Studio - Commercial Interior Design - <p class="">Rough stone embedded in the wall</p> - Photo credit: Hei Nong

Rough stone embedded in the wall

Photo credit:
Hei Nong

Press kit | 5577-02 - Press release | T0 Sumibi Yakiniku | Shibuyanaka Sushi - Nong Studio - Commercial Interior Design - <p>In ‘water’ theme PDR, an over 10 years quarry stone, under the scour and corrosion of rainwater, is selected for the backdrop of countertop, the cross-section of which is as rough as rocks dredged up from the lake.</p> - Photo credit: Hei Nong

In ‘water’ theme PDR, an over 10 years quarry stone, under the scour and corrosion of rainwater, is selected for the backdrop of countertop, the cross-section of which is as rough as rocks dredged up from the lake.

Photo credit:
Hei Nong
Save This Post

No account yet? Register

Save This Post

No account yet? Register

Up Next