Studio Puisto balances black cabin on slender column in Finnish forest



Niliaitta is a black-painted cabin that Studio Puisto has elevated on a single column and hidden within woodland near Salamajärvi National Park in Finland.

The cabin, which forms part of the new resort in Kivijärvi, is an interpretation of an ancient Niliaitta – an elevated wooden hut used by indigenous Samí people to safely store food outdoors.

Studio Puisto’s goal is to pay homage to the history of Samí culture in the area while also creating a space that offers visitors a feeling of detachment from the outside world.

Read more on Dezeen: https://www.dezeen.com/?p=1606419

WATCH NEXT: Studio Puisto designs timber and zinc-clad home overlooking a Finnish lake – https://youtu.be/VmH4BOvPDaA

Subscribe to our YouTube channel for the latest architecture and design movies: http://bit.ly/1tcULvh

Like Dezeen on Facebook: https://www.facebook.com/dezeen/
Follow Dezeen on Twitter: https://twitter.com/Dezeen/
Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/dezeen/
Check out our Pinterest: https://uk.pinterest.com/dezeen/

source

UCsWG9ANbrmgR0z-eFk_A3YQ

RECOMMENDED

Send this to a friend