Oppenheim Architecture designs Swiss water-treatment plant to resemble a natural rock



Oppenheim Architecture has coated a water treatment plant in Muttenz, Switzerland, in a mixture of stone and clay, to create a building reminiscent of a natural rock form eroded by flowing water.

The architecture studio designed the building to elevate what would usually be a private building into a landmark for the nearby town that would draw visitors into educational gallery spaces.

US- and Switzerland-based Oppenheim Architecture created the treatment facility for the Muttenz municipality to blend demanding technological needs with a sense of openness, all while respecting the protected woodland next to the site.

Read more on Dezeen: www.dezeen.com/1310440

WATCH NEXT: Mecanoo builds glass house partly submerged in a lake in the English – https://youtu.be/p9R2nV-EM7E

Subscribe to our YouTube channel for the latest architecture and design movies: http://bit.ly/1tcULvh

Like Dezeen on Facebook: https://www.facebook.com/dezeen/
Follow Dezeen on Twitter: https://twitter.com/Dezeen/
Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/dezeen/
Check out our Pinterest: https://uk.pinterest.com/dezeen/

source

UCsWG9ANbrmgR0z-eFk_A3YQ

RECOMMENDED

Send this to a friend