Norwegian medical training facility designed "not to look like a hospital"



See more architecture and design movies on Dezeen: http://www.dezeen.com/features/movies/

In this exclusive interview from Inside Festival, Per Anders Borgen of Ratio Architects explains how the design team used raw materials to “remove the institutional look” from the interior of a student facility at St. Olav’s Hospital in Trondheim, Norway.

The Knowledge Centre by Norwegian studios Ratio Architects and Nordic Office of Architecture is a medical student research, training and teaching facility at St. Olav’s Hospital in Trondheim.

The outside of the building features a black and white glass facade, designed together with artist Anne Aanerud, which provides shade from the sun as well as decoration.

“Architecture and sunshading form the facade and the expression of the building,” Borgen explains. “That is connected to a very high demand on energy reduction.”

See the full article on Dezeen: http://www.dezeen.com/2013/11/28/movie-knowledge-centre-st-olavs-hostpital-trondheim-norway-ratio-architects-nordic-office-of-architecture/

source

RECOMMENDED

Send this to a friend