Nanbo Bay Reception Center

An Urban Forest Garden


Yinchuan Shi, China, 2021-06-30 –

Sentimental water meanders to Nanbo Bay which is adjacent to China Yinchuan Cultural Park, backed by wetland. Thousands of acres of lake city form a bay of beautiful scenery. The river surrounds the buildings with half-moon-shaped, likes the jade belt around the waist. The “Crowned river” Fengshui layout makes this architecture with good eyesight.

Abundant water resources and virescence have shown the project theme of “Nature, Science, and Humanities”. Sunson Design makes the advantage of ecological conditions of living follows the water, which has let the visitors experience the ecological urbanization life and cultural heritage in advance and felt being accompanied by the mountains and lakes, where you will only want to enjoy the architecture.

Natural Ecology

Long staying in the buildings, return to nature

The “Hall of time” is located at the entrance of the building, generating the first impression of the project which is natural, warm, mysterious, and full of the ritual sense that entering this hall will step into an “isolated” natural park.

The divergent wooden dome simulates the sunlight, underneath which there’s a circular water view device marked with “Life should be spent on enjoying good things”, which showed life should be good and don’t waste time. Enjoy the lights, flowers, scenery, and settle down.

The reception hall is a small ecological miniature of “city rainforest” that the picturesque disorder bamboo forests, banyan trees, plantains, and other fresh green plants, and the low shrubs, wooden negotiation tables, and chairs has formed a longitudinally extending “indoor rainforest”, which realized the organic combination of indoor, landscape and virescence design.

Looking up to the top, the cut pine and cypress trees are suspended, which reminds visitors to be in awe and return to nature, also to nourish the spiritual kingdom by sunlight, springs, and trees in a busy life. The corridor continues the natural ecological style, using logs, green plants, and undulating trees to enrich the spatial levels, the covering glass dome to draw light into the room and illuminate the atrium, which emphasizes the landscape of the transition from the outside to the inside.

Step out of the “rain forest” and walk into the sand table display area, where the small natural ecological landscape and stone walls highlight the key points of the space.

There are no very gorgeous lighting and other installations. Take the soft film ceiling above the sand table to focus the light, and the immortal moss to be the decorative carpet below, which has echoed the natural theme. It’s like rowing a small boat. When you look up, there’s full of sunshine; when you bow, there’s full of reeds. It’s like walking slowly on the bank of a river, having a Utopian holiday, or watching the sunset in the desert.

Science and Humanities

Courtyard without disturbance, quiet room full of tranquility

There is a ladder book bar on the left side of the reception hall. The floor-to-ceiling glass introduces natural light, which increases the permeability, allowing readers to be in the “golden house” and enjoy a quiet reading time.

The bookshelf wall between the bar and the corridor is a humanistic door that can trace the origins. The designer has borrowed the conception of the Yinchuan Water Tunnel Ruin here that to tell persons of the prosperous and historical heritage of ancient Yinchuan 30,000 years ago by the “sealed” animal fossil specimens which are made by resin and iron.

In the dining area, continuous arch elements bring a sense of exoticism, reflecting the harmony, communication, and warmth of the space.

Bright wallpaper with melon and fruit patterns, bamboo screens and window lattices, and original wooden tables and chairs all continue the natural ecological characteristics.

The reception area is bright and private. The custom hanging lamp woven by hemp rope shines like a galaxy. The office chairs made of half-wrapped flannel provide a sense of comfort and security for both parties, which gives full play to the functionality of the space.

The landscaped courtyard has its own unique features. The wooden sphere floor-to-ceiling sculpture remains motionless at the “opposite bank”, like a rock, a reed, a unique pastoral landscape.

The outer glass wall of the swimming pool creates the visual illusion of “zero gravity”, which makes people feel like swimming in the air and traveling around the world. The long wooden benches and stone sculptures by the pool, the soft film ceiling, and the glass light well allow the space to blend trees, water, music, natural light, and stone carving in nature.

With the first sunlight in the morning, the smile of the beloved, and the original taste of nature, people enjoy being embracing by the nature in Nanbo Bay and being embraced by nature. When nights come on, myriad lights twinkling around the warm harbor.

Project name: Nanbo Bay One Reception Center

Project location: Yinchuan, China

Construction organization: YC JianFa Properties Ltd.

Client: YC JianFa Properties Ltd.

Completed time: 2020.11

Indoor floor area:4,745㎡

Interior design company: Sunson Design Ltd.

Design director: Jun Pan

Design team: Zhijun Luo, Xia Luo, Yuling Zou, Xuemei Chen, Qing He, Wenhao Ye, Xiaoyi Liu

Interior photography: Kanghui Zeng

About Sunson Design

Established in 1999 in Shenzhen, China, Sunson Design is an innovative design institution with an advanced managerial system and a multi-discipline professional design team. Successful cases cover corporate headquarters, innovative office space, architectural facade renovation, hotel design, etc. In the past two decades, Sunson Design has served over 300 companies and private clients with its modern, professional, meticulous, personal, and unique services, which continues to win over leading enterprises in the tertiary industry and elite clients.

For more information


  1. mp.weixin.qq.com/s/CqsAoZmLfrygPdTir7…

Media contact

Press kit | 5630-01 - Press release | Nanbo Bay Reception Center - Sunson Design - Commercial Architecture - Cloud trees and water features outside the building - Photo credit: <p class="">Kanghui Zeng</p>Cloud trees and water features outside the building

Photo credit:

Kanghui Zeng

Press kit | 5630-01 - Press release | Nanbo Bay Reception Center - Sunson Design - Commercial Architecture - Facade - Photo credit: <p class="">Kanghui Zeng</p>Facade

Photo credit:

Kanghui Zeng

Press kit | 5630-01 - Press release | Nanbo Bay Reception Center - Sunson Design - Commercial Architecture - Viewing terrace on the second floor - Photo credit: <p class="">Kanghui Zeng</p>Viewing terrace on the second floor

Photo credit:

Kanghui Zeng

Press kit | 5630-01 - Press release | Nanbo Bay Reception Center - Sunson Design - Commercial Architecture - Long corridor on the ground floor - Photo credit: <p class="">Kanghui Zeng</p>Long corridor on the ground floor

Photo credit:

Kanghui Zeng

Press kit | 5630-01 - Press release | Nanbo Bay Reception Center - Sunson Design - Commercial Architecture - Hall of time - Photo credit: <p class="">Kanghui Zeng</p>Hall of time

Photo credit:

Kanghui Zeng

Press kit | 5630-01 - Press release | Nanbo Bay Reception Center - Sunson Design - Commercial Architecture - Hall of time - Photo credit: <p class="">Kanghui Zeng</p>Hall of time

Photo credit:

Kanghui Zeng

Press kit | 5630-01 - Press release | Nanbo Bay Reception Center - Sunson Design - Commercial Architecture - Atrium garden - Photo credit: <p class="">Kanghui Zeng</p>Atrium garden

Photo credit:

Kanghui Zeng

Press kit | 5630-01 - Press release | Nanbo Bay Reception Center - Sunson Design - Commercial Architecture - Atrium garden on the ground floor - Photo credit: <p class="">Kanghui Zeng</p>Atrium garden on the ground floor

Photo credit:

Kanghui Zeng

Press kit | 5630-01 - Press release | Nanbo Bay Reception Center - Sunson Design - Commercial Architecture - Entrance of atrium garden - Photo credit: <p class="">Kanghui Zeng</p>Entrance of atrium garden

Photo credit:

Kanghui Zeng

Press kit | 5630-01 - Press release | Nanbo Bay Reception Center - Sunson Design - Commercial Architecture - Atrium garden discussion area - Photo credit: <p class="">Kanghui Zeng</p>Atrium garden discussion area

Photo credit:

Kanghui Zeng

Press kit | 5630-01 - Press release | Nanbo Bay Reception Center - Sunson Design - Commercial Architecture - Atrium garden - Photo credit: <p class="">Kanghui Zeng</p>Atrium garden

Photo credit:

Kanghui Zeng

Press kit | 5630-01 - Press release | Nanbo Bay Reception Center - Sunson Design - Commercial Architecture - Atrium garden walkway - Photo credit: <p class="">Kanghui Zeng</p>Atrium garden walkway

Photo credit:

Kanghui Zeng

Press kit | 5630-01 - Press release | Nanbo Bay Reception Center - Sunson Design - Commercial Architecture - Sand table area - Photo credit: <p class="">Kanghui Zeng</p>Sand table area

Photo credit:

Kanghui Zeng

Press kit | 5630-01 - Press release | Nanbo Bay Reception Center - Sunson Design - Commercial Architecture - Sand table area - Photo credit: <p class="">Kanghui Zeng</p>Sand table area

Photo credit:

Kanghui Zeng

Press kit | 5630-01 - Press release | Nanbo Bay Reception Center - Sunson Design - Commercial Architecture - Reading area across two floors - Photo credit: <p class="">Kanghui Zeng</p>Reading area across two floors

Photo credit:

Kanghui Zeng

Press kit | 5630-01 - Press release | Nanbo Bay Reception Center - Sunson Design - Commercial Architecture - Restaurant - Photo credit: <p class="">Kanghui Zeng</p>Restaurant

Photo credit:

Kanghui Zeng

Press kit | 5630-01 - Press release | Nanbo Bay Reception Center - Sunson Design - Commercial Architecture - Dinning room - Photo credit: <p class="">Kanghui Zeng</p>Dinning room

Photo credit:

Kanghui Zeng

Press kit | 5630-01 - Press release | Nanbo Bay Reception Center - Sunson Design - Commercial Architecture - Discussion area on the second floor - Photo credit: <p class="">Kanghui Zeng</p>Discussion area on the second floor

Photo credit:

Kanghui Zeng

Press kit | 5630-01 - Press release | Nanbo Bay Reception Center - Sunson Design - Commercial Architecture - Pool viewing and rest area - Photo credit: <p class="">Kanghui Zeng</p>Pool viewing and rest area

Photo credit:

Kanghui Zeng

Press kit | 5630-01 - Press release | Nanbo Bay Reception Center - Sunson Design - Commercial Architecture - Pool viewing and rest area - Photo credit: <p class="">Kanghui Zeng</p>Pool viewing and rest area

Photo credit:Kanghui Zeng

Source link

Save This Post

No account yet? Register

Up Next

RECOMMENDED