Linear brick wall conceals earthy and tactile interiors of Devon Passivhaus



A linear red-brick wall obscures the textured interiors and art-filled courtyard hidden inside McLean Quinlan’s low-rise Passivhaus home in Devon, UK.

The energy-efficient dwelling, aptly named Devon Passivhaus, nestles into a sloped walled garden that was once owned by an old English country house that fell into a state of disrepair.

In an effort to celebrate and give prominence to this rural setting, McLean Quinlan’s design is deliberately pared-back with “simple and clean” forms and materials that are modelled on the old garden wall.

Video is by Jim Stephenson.

Read more on Dezeen: https://www.dezeen.com/?p=1549743

WATCH NEXT: ArchitectsTM cuts through home in Dublin with a copper-clad “light scoop” – https://youtu.be/3rg1w2xB29o

Subscribe to our YouTube channel for the latest architecture and design movies: http://bit.ly/1tcULvh

Like Dezeen on Facebook: https://www.facebook.com/dezeen/
Follow Dezeen on Twitter: https://twitter.com/Dezeen/
Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/dezeen/
Check out our Pinterest: https://uk.pinterest.com/dezeen/

source

UCsWG9ANbrmgR0z-eFk_A3YQ

RECOMMENDED

Send this to a friend