KC Design Studio adds perforated facade and atrium to skinny Taiwanese townhouse



KC Design Studio has updated a 3.7-metre-wide house in Taiwan by adding a perforated facade and a lightwell, both intended to combat the lack of daylight in the 50-year-old property.

The designers were asked to improve the natural lighting in the old home, which is situated in close proximity to noisy tourist attractions and night markets. But they were also asked to avoid compromising the client’s privacy or security.

“Considering the lack of privacy and good view, we decided to design the house inward and upward,” explained studio co-founders Chun-ta Tsao and Kuan-huan Liu, who previously updated another home in Taiwan with rotating walls.

“The front of each floor is set back to form a buffering semi-outdoor space between the streets and residence areas,” they continued. “With large windows located both at the front and the back, and use of an atrium in the middle, sunlight can naturally flow into every corner of the house.”

Despite being less than four metres wide, the skinny house comprises an open-plan kitchen and living room, a play area, along with three bedrooms, two bathrooms and an ensuite.

Read more on Dezeen: https://www.dezeen.com/2017/03/15/kc-design-studio-perforated-facade-atrium-skinny-taiwanese-house/

WATCH NEXT: I don’t believe in plonking “a Gehry here, a Gehry there”, says Kerry Hill – https://youtu.be/TyeP3gIseZQ

Subscribe to our YouTube channel for the latest architecture and design movies: http://bit.ly/1tcULvh

Like Dezeen on Facebook: https://www.facebook.com/dezeen/
Follow Dezeen on Twitter: https://twitter.com/Dezeen/
Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/dezeen/
Check out our Pinterest: https://uk.pinterest.com/dezeen/

source

Save This Post

No account yet? Register