BIG completes Lego visitor centre shaped like stack of children's building bricks



A submarine, a shark and a camel are semi-submerged into the brightly coloured patios that cover the stacked-block formation of the new Lego visitors centre, which Bjarke Ingels’ firm BIG has completed in Billund, Denmark.

A pair of “pixelated” staircases allow visitors to scale the exterior of the Lego House to reach the patios, which are set atop 21 blocks shaped to resemble scaled-up Lego bricks.

The work of Danish architect Bjarke Ingels and his Copenhagen- and New York-based firm BIG, the 12,000-square-metre centre provides a new attraction for Lego fans in the company’s hometown of Billund.

Its location on the site of Billund’s old town hall also puts it in close proximity to the Legoland theme park.

“Lego House is a literal manifestation of the infinite possibilities of the Lego brick – one that embodies the notion of systematic creativity and allows children of all ages countless opportunities to create their own worlds and to inhabit them through play,” said Ingels.

Read more on Dezeen: https://www.dezeen.com/?p=1136301

WATCH NEXT: Lego unveils drone footage of BIG’s Lego House – https://youtu.be/eqJNaptqIU0

Subscribe to our YouTube channel for the latest architecture and design movies: http://bit.ly/1tcULvh

Like Dezeen on Facebook: https://www.facebook.com/dezeen/
Follow Dezeen on Twitter: https://twitter.com/Dezeen/
Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/dezeen/
Check out our Pinterest: https://uk.pinterest.com/dezeen/

source

UCsWG9ANbrmgR0z-eFk_A3YQ

Save This Post

No account yet? Register