Thomas Randall-Page transforms Devon barn into light-filled artist's studio



Architect Thomas Randall-Page has renovated and updated an agricultural barn in Devon, England, to create a studio and archive space for his father, the sculptor Peter Randall-Page.

The building, named Art Barn, is located in the countryside on the edge of the Dartmoor National Park.

Sliding doors on either side of the barn can be pulled aside to open the space up to the outdoors. Large glazed doors positioned inside the shutters shield the interior from the elements.

A folding balcony on one side of the building can be operated by hand, thanks to a system of counterweights that enable it to disappear into the cladding when not in use.

The video shot by Jim Stephenson (@clickclickjim) (@stephensonand_cuts) shows the building in use.

Read more on: https://www.dezeen.com/?p=1629556

WATCH NEXT: Manuel Herz Architects creates synagogue that opens like a pop-up book – https://youtu.be/zqeK5YLt-vg

Subscribe to our YouTube channel for the latest architecture and design movies: http://bit.ly/1tcULvhLike​

Dezeen on Facebook: https://www.facebook.com/dezeen/​
Follow Dezeen on Twitter: https://twitter.com/Dezeen/​
Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/dezeen/​
Check out our Pinterest: https://uk.pinterest.com/dezeen/​

source

UCsWG9ANbrmgR0z-eFk_A3YQ

Send this to a friend