These Warehouse Townhouses Feature a Modern Floating Perforated Box

Tucked down a small street in Carlton sits a red brick warehouse, which provided a base for five townhouses to sit within and above. DKO Architecture designed the new townhouses to contrast with the existing, with a modern perforated black box that appears to float above the warehouse.

The townhouse development has a strong emphasis on vertical living, with two bedrooms, a living/kitchen area and a roof deck spread over four levels. The experience of moving up and down through your home was especially important in these townhouses, so it was designed so that you enter into a dark area, but as you move up you are greeted with more light each level.

Website article with photographs and the floor plan;
https://thedesignemotive.com/episodes/homes/waterloo-street-dko-architecture

DKO Architecture

Home


https://www.instagram.com/dko_architecture/
https://www.youtube.com/channel/UCA0c1U8UjThBIO3f5ZfXivA

Join The Design Emotive newsletter to have new episodes delivered straight to your inbox;
https://www.thedesignemotive.com/mailing-list

The Design Emotive
https://www.thedesignemotive.com
https://www.instagram.com/thedesignemotive

For business inquires, advertising, sponsorship, etc, visit https://www.thedesignemotive.com/advertise

Produced by The Design Emotive
Filmed and Edited by The Design Emotive / Anthony Richardson

Music from YouTube Audio Library

#TownhouseDesign #InteriorDesign #HouseTour #HomeTour #Townhouse

source

Save This Post

No account yet? Register