The Exchange Bar

 The Exchange Bar

The Exchange Bar

Huangpu Qu, China

Nong Studio


Huangpu Qu, China, 2022-02-17 –

There is a memory called the Bund, and a style called Old Shanghai.The Blackstone Apartment is in the former French Concession. It marks the modern architectural classics of Shanghai with an eclectic style. It was known as the “most luxurious apartment” in Shanghai at that time for its luxurious configuration, and was sought after as the most popular social place for its famous and distinguished residents.

The BLACKSTONE EXCHANGE draws its design language from traces of 1930s Shanghai, a city and era that was flashy and gorgeous, lazy and mysterious, unique and unusual, introverted and self-sustaining. Minimally accepting of the infiltration of western culture, but stubbornly adhering to national traditions.

The entrance of the bar is set on the side of the building, with a long walkway paved with mosaic tiles that seem to fade away from the hustle and bustle of the flashy surrounding world. The bar owner seemed to only covet the company of friends, thus establishing a mechanism outside the door. After finding the passkey, the door slowly opens.

After entering the bar via the long walkway, the wide-open symmetrical space suddenly enlightens people. The top arc shape coincides with the iconic curved balcony on the facade of the Blackstone Apartment. The wall behind the wooden bar is decorated with various baroque stigmas. Under the background of the mottled red bricks, a sense of chaos in time and space is created, conjuring up a sense of being in an Italian-style family tavern. The atmosphere is both mysterious and historical.

The focal point of the entire space is the golden turntable, forming the centre of the stage on the central axis. The shape coincides with the turntable of the bank vault, illuminating the “exchange” derived from its name. However, there are only bottles of whiskey on the axis, and like a whirlpool, people can’t help but sink. What is even more unexpected are the double-sided sights of this golden turntable which, from the stage, cannot be crossed. However, from the bathroom on the other side, each corner of the hall can be seen through the turntable. It is secret and exciting.

Two boxes behind the bar on the side of the lobby are extracted from banks. One is from the western vault, and the other from the Chinese account room. The aisle becomes a long corridor of the “vault”, where stainless steel compartments store the wines of patrons. The wall of the “account room” is decorated with abacuses. The abacus beads form a sense of cloudiness through the light and shadow area, infusing a few additional mysteries to the atmosphere of the box.

The name “exchange” and the origins of the bar are prominently displayed, including through old newspaper articles posted at the entrance to the dining table covered with coins, as well as the vault shape of the stage to the two private boxes of the vault and the account room. This mysterious reservedness beyond the extravagant seems to transport you to the heyday of 1930s Shanghai. While nearly a century has passed, and Shanghai has changed dramatically, this space makes it seem like nothing has changed.

Technical sheet

Award project name: The Exchange Bar,Shanghai Blackstone Apartment
Project category: Bar and restaurant
Design studio: NONG STUDIO
Address: 2F, NO.1247, South Suzhou road, Shanghai, China
Tel: +86-138-170-00901
Website: www.nong-studio.com
Contact: Chasing Wang, Founder and design director, [email protected]

About Nong Studio

Used playfully as a verb, Nong as a special Chinese polyphony means ‘do’, ‘create’, and ‘perform’. It also reflects pureness, instinctive reaction, and being deeply passionate. As a noun, it refers to typical Shanghai lanes and alleys.

Both of the firm’s founders, Chasing Wang and Neal Zhu, founded and named NONG in reference to their upbringings in those Shanghai alleys. Both went on to study abroad, adding shape to their uniquely eclectic vision and exquisite tastes through a playful interpretation of cultural contexts in modern design language.

For more information


  1. nong-studio.com/#/works/details?id=37

Media contact

Source: V2 Newswire

Press kit | 5577-01 - Press release | The Exchange Bar - Nong Studio - Commercial Interior Design - <p>From the street side of the Blackstone Apartment, people can see the golden turntable in the center of the stage through the windows.</p> - Photo credit: Chasing Wang

From the street side of the Blackstone Apartment, people can see the golden turntable in the center of the stage through the windows.

Photo credit:
Chasing Wang

Press kit | 5577-01 - Press release | The Exchange Bar - Nong Studio - Commercial Interior Design - <p>The name"BLACKSTONE EXCHANGE" is derived from the stock exchange. This is because the bar owner is from Wall Street, and also coincides with the era background of Blackstone Apartments.</p> - Photo credit: Chasing Wang

The name”BLACKSTONE EXCHANGE” is derived from the stock exchange. This is because the bar owner is from Wall Street, and also coincides with the era background of Blackstone Apartments.

Photo credit:
Chasing Wang

Press kit | 5577-01 - Press release | The Exchange Bar - Nong Studio - Commercial Interior Design - <p>The mechanism at the entrance of the bar is an old New York Times newspaper. After finding the key to pass, the door slowly opened.</p> - Photo credit: Chasing Wang

The mechanism at the entrance of the bar is an old New York Times newspaper. After finding the key to pass, the door slowly opened.

Photo credit:
Chasing Wang

Press kit | 5577-01 - Press release | The Exchange Bar - Nong Studio - Commercial Interior Design - The visual centre of the entire space is the golden turntable. It is the centre of the stage on the central axis. The shape coincides with the turntable of the bank vault, which illuminates the "exchange" from its name. - Photo credit: Chasing Wang

The visual centre of the entire space is the golden turntable. It is the centre of the stage on the central axis. The shape coincides with the turntable of the bank vault, which illuminates the “exchange” from its name.
Photo credit:
Chasing Wang

Press kit | 5577-01 - Press release | The Exchange Bar - Nong Studio - Commercial Interior Design - <p>There are bottles of whiskey on the axis. Like a whirlpool, people can't help but sink.</p> - Photo credit: Chasing Wang

There are bottles of whiskey on the axis. Like a whirlpool, people can’t help but sink.

Photo credit:
Chasing Wang

Press kit | 5577-01 - Press release | The Exchange Bar - Nong Studio - Commercial Interior Design - <p>The golden turntable derived from the bank vault door. With a soft strip of light on the outer ring, and an LED light on the inner ring to brighten the bottle from the bottom, the turntable presents a crystal clear visual sense.</p> - Photo credit: Chasing Wang

The golden turntable derived from the bank vault door. With a soft strip of light on the outer ring, and an LED light on the inner ring to brighten the bottle from the bottom, the turntable presents a crystal clear visual sense.

Photo credit:
Chasing Wang

Press kit | 5577-01 - Press release | The Exchange Bar - Nong Studio - Commercial Interior Design - A golden turntable with a whisky bottle embedded on the shaft.<span></span> - Photo credit: Chasing Wang

A golden turntable with a whisky bottle embedded on the shaft.
Photo credit:
Chasing Wang

Press kit | 5577-01 - Press release | The Exchange Bar - Nong Studio - Commercial Interior Design - <p>The wall behind the wooden bar is decorated with various baroque stigmas. Under the background of the mottled red bricks, a sense of chaos in time and space is created. It makes people feel as if they were in an Italian family tavern. It feels mysterious and historical.</p> - Photo credit: Chasing Wang

The wall behind the wooden bar is decorated with various baroque stigmas. Under the background of the mottled red bricks, a sense of chaos in time and space is created. It makes people feel as if they were in an Italian family tavern. It feels mysterious and historical.

Photo credit:
Chasing Wang

Press kit | 5577-01 - Press release | The Exchange Bar - Nong Studio - Commercial Interior Design - Full of whiskey bottles on top - Photo credit: Chasing Wang

Full of whiskey bottles on top
Photo credit:
Chasing Wang

Press kit | 5577-01 - Press release | The Exchange Bar - Nong Studio - Commercial Interior Design - Wall lamp from the old market - Photo credit: Chasing Wang

Wall lamp from the old market
Photo credit:
Chasing Wang

Press kit | 5577-01 - Press release | The Exchange Bar - Nong Studio - Commercial Interior Design - <p>The centre area is a symmetrical space. The top arc shape coincides with the iconic curved balcony on the facade of the Blackstone Apartment.</p> - Photo credit: Chasing Wang

The centre area is a symmetrical space. The top arc shape coincides with the iconic curved balcony on the facade of the Blackstone Apartment.

Photo credit:
Chasing Wang

Press kit | 5577-01 - Press release | The Exchange Bar - Nong Studio - Commercial Interior Design - A wine table decorated with old coins in two colors. - Photo credit: Chasing Wang<br style=""><span></span>

A wine table decorated with old coins in two colors.
Photo credit:
Chasing Wang

Press kit | 5577-01 - Press release | The Exchange Bar - Nong Studio - Commercial Interior Design - <p>The golden turntable has double-sided sights. The sight from the stage cannot be crossed. However, from the bathroom on the other side, each corner of the hall can be seen through the turntable. It is secret and exciting.</p> - Photo credit: <p>Chasing Wang<br></p>

The golden turntable has double-sided sights. The sight from the stage cannot be crossed. However, from the bathroom on the other side, each corner of the hall can be seen through the turntable. It is secret and exciting.

Photo credit:Chasing Wang

Press kit | 5577-01 - Press release | The Exchange Bar - Nong Studio - Commercial Interior Design - <p>The Western-style box derived from the vault.</p><p> </p> - Photo credit: Chasing Wang

The Western-style box derived from the vault.

Photo credit:
Chasing Wang

Press kit | 5577-01 - Press release | The Exchange Bar - Nong Studio - Commercial Interior Design - <p>The lights of the Chinese-style box come from the scattered light behind the abacus wall, creating a mysterious atmosphere.</p> - Photo credit: Chasing Wang

The lights of the Chinese-style box come from the scattered light behind the abacus wall, creating a mysterious atmosphere.

Photo credit:
Chasing Wang

Press kit | 5577-01 - Press release | The Exchange Bar - Nong Studio - Commercial Interior Design - <p>Entrance to the western vault-themed box.</p> - Photo credit: Chasing Wang

Entrance to the western vault-themed box.

Photo credit:
Chasing Wang

Press kit | 5577-01 - Press release | The Exchange Bar - Nong Studio - Commercial Interior Design - The countertops of all the wine tables in the bar are decorated with old coins, just like a chess board.<span></span> - Photo credit: Chasing Wang

The countertops of all the wine tables in the bar are decorated with old coins, just like a chess board.
Photo credit:
Chasing Wang

Press kit | 5577-01 - Press release | The Exchange Bar - Nong Studio - Commercial Interior Design - The contrast between the stainless steel material and the red velvet material shows a sense of retro.<span></span> - Photo credit: Chasing Wang

The contrast between the stainless steel material and the red velvet material shows a sense of retro.
Photo credit:
Chasing Wang

Press kit | 5577-01 - Press release | The Exchange Bar - Nong Studio - Commercial Interior Design - <p>The centre area is a symmetrical space. The top arc shape coincides with the iconic curved balcony on the facade of the Blackstone Apartment.</p> - Photo credit: Chasing Wang

The centre area is a symmetrical space. The top arc shape coincides with the iconic curved balcony on the facade of the Blackstone Apartment.

Photo credit:
Chasing Wang

Press kit | 5577-01 - Press release | The Exchange Bar - Nong Studio - Commercial Interior Design - <p>The wall of the Chinese-style box is decorated with abacuses. The abacus beads form the cloudiness through the light and shadow area. This feeling adds a few more mysteries to the atmosphere of the box.</p> - Photo credit: Chasing Wang

The wall of the Chinese-style box is decorated with abacuses. The abacus beads form the cloudiness through the light and shadow area. This feeling adds a few more mysteries to the atmosphere of the box.

Photo credit:
Chasing Wang

Source link

Save This Post

No account yet? Register

Save This Post

No account yet? Register

Up Next