Sunken concrete floor expands Victorian terrace house in London



DGN Studio has extended and renovated a Victorian semi-detached terraced house in East London, introducing a sunken concrete floor to maximise the ground floor ceiling height.

Called Concrete Plinth House, the original brief – to transform a disconnected and dark north-facing kitchen into a bright and open space for gatherings – expanded to include lighter-touch renovations of the rest of the house.

Read more on Dezeen: https://www.dezeen.com/?p=1549743

WATCH NEXT: Linear brick wall conceals earthy and tactile interiors of Devon Passivhaus – https://youtu.be/QOrOZlMx4O8

Subscribe to our YouTube channel for the latest architecture and design movies: http://bit.ly/1tcULvh

Like Dezeen on Facebook: https://www.facebook.com/dezeen/
Follow Dezeen on Twitter: https://twitter.com/Dezeen/
Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/dezeen/
Check out our Pinterest: https://uk.pinterest.com/dezeen/

source

UCsWG9ANbrmgR0z-eFk_A3YQ

Bookmark This Post

No account yet? Register

Send this to a friend