PUP Architects disguises inhabitable roof pavilion as warehouse air duct



PUP Architects has installed a “subversive” duct-shaped pavilion on the roof of canal-side warehouse in Hackney, east London, in a bid to provoke local planners to consider the area’s redevelopment.

The London studio run by Theo Molloy, Chloe Leen and Steve Wilkinson drew up the design for the Architecture Foundation’s new Antepavilion programme, an annual commission sponsored by the property developer Shiva.

The structure joins a suite of pavilions commissioned by Shiva for the roof of its Columbia Wharf studios in recent years.

Designed as prototypes for alternative ways to live in the city, they aim to challenge planners’ decisions to allow a recent spate of luxury housing that has sprung up along the Regent’s Canal in the Hoxton and Haggerston area.

Read more on Dezeen: https://www.dezeen.com/2017/08/04/pup-architects-roof-pavilion-antepavilion-air-duct-architecture-foundation-shiva-london-hackney/

WATCH NEXT: ETH Zurich students create shingle-clad pavilion using robotic fabrication – https://www.youtube.com/watch?v=xSd2ZRvhWBo

Subscribe to our YouTube channel for the latest architecture and design movies: http://bit.ly/1tcULvh

Like Dezeen on Facebook: https://www.facebook.com/dezeen/
Follow Dezeen on Twitter: https://twitter.com/Dezeen/
Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/dezeen/
Check out our Pinterest: https://uk.pinterest.com/dezeen/

source

Bookmark This Post

No account yet? Register

Send this to a friend