Park Bench Installation

Using only 100 12′ furring strips and rope, our challenge was to design and build an installation in Davis Park, located in the low-income neighborhood of Smith Hill in Providence, RI.  Though only temporary, our “benches” became a very interactive landscape for the students of the nearby elementary school, as well as resting place for other park visitors.


Park Bench Installation


Park Bench Installation


Park Bench Installation


Park Bench Installation


Park Bench Installation


Park Bench Installation


Park Bench Installation


Park Bench Installation


Park Bench Installation


Park Bench Installation


Park Bench Installation


Park Bench Installation


Park Bench Installation


Park Bench Installation

Created at RISD Architectural Design Spring 2009 Critic: Peter Taguiri

Park Bench Installation by Sarah Rhoads is licensed under CC BY-NC 3.0