NEVER TOO SMALL: Multifunctional Studio Apartment, Singapore 43sqm/463sqft



Support from our fans means we can make more episodes of Never Too Small. Find out how you can support us at https://www.patreon.com/nevertoosmall

Situated in Bukit Panjang, which directly translates to long hill in Malay, the aptly named Gradient Space took inspiration from the abundance of nature and natural sloping terrain surrounding the urban area. The talented team from METRE Architects made no alterations to the floor plan and existing built-in cabinetry of the new studio apartment, opting for all design interventions to be additions. The key element being a single sloped gradient containing bed, sofa, working come dining table and coffee table all fused into one, the space and function changing as you move up and down the slope. Ample storage can be found inside the element, both underneath the bed and inside the half steps, which double as additional seating. The custom made the table and bench in the same diagonal geometry, fit into one another and allow for easy shifting and reconfiguration. All the carpentry is made from plywood core, finished in the same laminate as if everything was carved from a single piece of wood.

#smallapartment #architecture #interiordesign

Music: Lieu Despoir by Roseblue Artlist.io

Produced by New Mac Video Agency
Creator: Colin Chee
Director: Nam Tran
Camera Operator: Kevin Siyuan
Producer: Lindsay Barnard
Editor: Colin Chee

source

Save This Post

No account yet? Register