Michael Kimmelman | reSITE Small Talks

Michael Kimmelman, architecture critic of The New York Times talks in this exclusive interview about architecture, sustainability, public space, cities, urbanism, migration, public transportation, climate change and the role that architecture should play in trying to shape society. Kimmelman is described as the prolific and innovative “people’s critic,’ looking at architecture through it’s usefulness for improving people’s lives in the cities.

Michael has investigated and written about labor and refugee camps, waterfront parks, sea level rise and has reviewed the work of major international architects such as Alejandro Aravena, David Adjaye, Norman Foster and Diller Scofidio + Renfro. His architecture and design criticism stretches the boundaries of conventional architecture critics. He lets us know why architecture matters in our everyday lives. He focuses on quality of life in cities.

Here, Kimmelman talks to reSITE in Prague about his current research, writing and thoughts about sustainability and the urban condition.

Production: reSITE & Canal180
www.reSITE.cz
www.canal180.pt

Michael Kimmelman, kritik architektury The New York Times, mluví na nábřezí Vltavy v Praze o architektuře a její úloze pro společnost. Jeho krátkým rozhovorem se prolínají témata, jako udržitelnost, veřejný prostor, urbanismus, migrace, veřejná doprava, změny klimatu a role, jakou by měla architektura plnit: Měla by mít ambici formovat společnost. Kimmelman je označován jako brilantní a inovativní a “lidový” kritik: na architekturu nahlíží pohledem, nakolik přispívá ke zlepšení kvality života obyvatel ve městech.

Michael se zabýval ve svých článcích, studiích a recenzích problematikou pracovních a uprchlických táborů, parků a nábřeží, vzestupu mořské hladiny, a hodnotil realizované projekty mezinárodně proslulých architektů jako Alejandro Aravena, David Adjaye, Norman Foster nebo Diller Scofidio + Renfro. Jeho kritický přístup k architektuře a designu překračuje hranice pojetí běžných kritiků architektury. Díky Michaelu Kimmelmanovi můžeme pochopit, proč je architektura důležitá pro každodenní život lidí. Soustředí se na kvalitu života ve městech.

V tomto rozhovoru pro reSITE Kimmelman hovoří o svém současném výzkumu, námětech, o nich píše a dělí se o myšlenky o udržitelnosti a podmínkách života ve městech.

Výroba: Canal 180
www.reSITE.cz
www.canal180.pt

reSITE is an international nonprofit platform based in Prague. We work at the intersection of architecture, urbanism, politics, culture, and economics. We act as a catalyst for social action and innovative leadership.

We encourage an exchange of ideas about making cities more livable, competitive and resilient. We protect and promote public space, architecture, and sustainable development in cities.

Why? To stimulate action for sustainable urban design and therefore better cities. We stand for public space.

www.reSITE.cz/en/

reSITE je nezisková organizace, jež působí na pomezí urbanismu, architektury, politiky, kultury a ekonomiky ve světě stále rostoucích měst.

Naší misí je vytvářet města příjemná k životu pro příští generaci. Jsme katalyzátorem společenských inovací. Jako mezinárodní platforma podporujeme výměnu a sdílení nápadů a řešení, jak vytvářet odolná a konkurenceschopná města pro 21. století.

reSITE propojuje odborníky, samosprávy měst, širokou veřejnost a tvůrčí profese nad otázkami designu, financí a udržitelného rozvoje měst.

reSITE podněcuje udržitelný urbanismus s cílem vytvořit lepší a konkurenceschopná města. Veřejný prostor nám leží na srdci.

www.reSITE.cz

source

Save This Post
ClosePlease login